sobota 3. listopadu 2012


BVÚ / ŽEBŘÍČKY PRODEJŮ ZA LÉTO 2012

.„Žebříčky, žebříčky, to jsou pořád samý žebříčky, stejně je to podfuk,“ povykoval muž s igelitkou Tesco ve včerejší tramvaji, co se štrachala na nuselský Palouček. „To si budu i Gothaj kupovat podle žebříčků? A co hořčici?“ Muž mával nějakým zábavotvorným časopisem a za Synkáčem to šel vysvětlit řidiči.
Jeho „žebříčky, žebříčky“ mi duněly v hlavě celou noc. Takže tady máte zaručeně nefalšované žebříčky prodejů letní kolekce šesti (e)knih Krásného nakladatelství. Startovali jsme v červenci, jedeme jenom současný český autory a do propagace jsme vrazili už 256 Kč (oběd s nepřijatým propagačním pracovníkem). Prodeje se pohybují v řádu od desítek po stovky prodaných kusů. To je celkem slušný – a až investujeme připravených 53 Kč do kávy s dalším propagačním pracovníkem, prodeje raketově vyskočí. Jo – a není to podfuk.


BVÚ / Sexpop

Jsem v šoku. SEXPOP se utrhl ze řetězu a předbíhá všechny naše (e)knihy o několik knižních délek. Přesněji o několik stovek prodaných kusů... A to navzdory pouhé jediné mainstreamové recenzi, jíž byl obšťastněn a navzdory důtklivým radám knižních inťošů: „Jak můžeš dát tak pěkný knížce tak blbej název?“ Dal jsem – a děkuju čtenářům, že maj svůj vlastní rozum. Navíc nám startuje papírový prodej fanouškovské edice vydané v omezeném počtu kusů... 

Papírové vydání si koupíte zde
Elektroniku zde palmknihy.cz a kosmas.cz
Holky, na které se nedostalo (bonus pro čtenáře) zde



Lukáš Pavlásek / Jestli počkáš trochu dýl, tak sem přijde krokodýl

Hvězda Krásného nakladatelství válcuje v papírových prodejích všechno kolem (Lukáš prodá fůru knih na svých vystoupeních), v elektronice je druhý. Tatínkové své tablety nedají z ruky, maminky tolik čteček ještě nemají – ale až se tohle změní, Lukáš půjde do čela – o tom nepochybuju.

Papírové vydání si koupíte zde
Elektroniku zde palmknihy.cz a kosmas.cz


Václav Kahuda / Exhumace

Zmuchlané povídky se prodávají velmi slušně, i přesto, že společenské rozložení sil naznačuje, že poslední náročnější čtenář zemřel již v roce 1984. Děkuju Václavovým fanouškům – a připravte se na další knížky ze série Kahuda Komplet. Čtyři vyjdou do Vánoc 2012.

Papírové vydání si koupíte zde
Elektroniku zde palmknihy.cz a kosmas.cz

BVÚ / Bílá nemoc 2013

Na kus přesně jako Exhumace je prodáno i mého remake slavné divadelní hry Karla Čapka. A dobrá zpráva pro ty z Vás, kteří si psali o papírové vydání. (Opět) limitovaná fanouškovská edice je na světě a myslím, že je to graficky moc pěkně vyvedený kousek nábytku...

Papírové vydání si koupíte zde
Elektroniku zde palmknihy.cz a kosmas.cz
Jak kniha vznikala zde


Žádné komentáře:

Okomentovat